Social

Aproape 2500 de persoane au beneficiat în 2020 de operaţii de protezare de şold, genunchi şi umăr, acoperite de asigurarea medicală obligatorie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aproape 2500 de operaţii de protezare a şoldului, genunchiului şi umărului au fost efectuate, în anul 2020, în cadrul programului de protezare a articulaţiilor mari, finanțat din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală. Din volumul total de operații planificate, 42 de intervenții nu au fost realizate din cauza pandemiei de COVID-19.

Cele mai multe operaţii de protezare au fost efectuate la şold – 1521, după care urmează cele de genunchi – 966, protezările de umăr–8.

Pentru cazurile tratate în cadrul programului sus-menţionat, din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală au fost alocate peste 107 milioane de lei.Suplimentar plăţii per caz tratat în cadrul sistemului DRG (sistem de clasificare în grupe de diagnostice), au fost alocate aproape 2 milioane 780 de mii de lei pentru consumabile costisitoare.

Operaţiile de protezare a articulaţiilor mari au fost realizate în 20 de instituţii medicale contractate de CNAM, şi anume 14 publice şi 6 private. Costul mediu al unui caz tratat, acoperit de asigurarea medicală obligatorie, a constituit în jur de 44 de mii de lei. Această sumă include şi consumabilele costisitoare.

Menţionăm că volumul de mijloace financiare planificate în anul 2021 pentru intervenţiile sus-menţionate este de peste 145 de milioane de lei.

loading...

Comments are closed.