Alte știri

Aproape 28 de tone de cocaină, confiscate în Belgia după ce poliția a accesat o rețea criptată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliția din Belgia a confiscat aproape 28 de tone de cocaină cu o valoare de 1,4 miliarde de euro, după ce a reușit să acceseze o rețea de telefonie criptată folosită de infractori.

În decurs de șase săptămâni, autoritățile belgiene au confiscat 27,64 tone de cocaină în portul din Anvers, inclusiv un transport record de aproape 11 tone, conform CNN.

Polițiștii au obținut acces la mesajele trimise prin intermediul unui serviciu de mesagerie criptat, numit Sky ECC, din care au reușit să afle informații detaliate privind transporturile de cocaină ce urmau să vină.

„În timpul unei investigații judiciare asupra unei potențiale organizații criminale, suspectată că furniza infractorilor telefoane criptate, autoritățile au reușit să spargă mesajele criptate de la Sky ECC”, se menționează într-un comunicat emis de poliție.

„Aceste date oferă informații pentru dosarele actuale, dar au deschis și noi dosare. Contrabanda internațională a loturilor de cocaină joacă un rol important în rapoartele interceptate”, a anunțat poliția.

Nu este prima dată când autoritățile se infiltrează pe o platformă criptată folosită de infractori.

Sursa: CNN

loading...

Comments are closed.