Alte știri

Aproximativ 63 de milioane de lei au fost împărțite primăriilor din suburbiile Chișinăului: Care sunt cele mai importante proiecte din localități

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cinci proiecte de reparație a drumurilor, zece proiecte de construcție și dezvoltare a canalizărilor, șase proiecte de instalare a sistemului de iluminat stradal, șase proiecte de renovare a trotuarelor – acestea sunt printre cele mai multe proiecte ce vor fi dezvoltate din milioanele de lei oferite suburbiilor din mun. Chișinău.

Ca și în acest an, Primăria Chișinău a venit cu un suport financiar. Potrivit primarului general Ion Ceban, 63 de milioane de lei la etapa data vor fi repartizate.

În total sunt peste 52 de proiecte, ce urmează a fi finalizate timp de un an de zile. În timpul acestui an, municipalitatea urmează să mai vină cu un suport financiar.

„Spre exemplu, Condrița – pentru reparația instituției preșcolare, aproape 2 milioane de lei, pentru reparația fațadei Gimnaziului Nr. 65, Cruzești – complexul cultural, Ghidighici – pentru instalarea canalizației pe străzile Cantemir, Ștefan cel Mare, la Cricova – izolarea pereților exteriori ai gimnaziului, iluminat stradal, liceul Hiperion, etc. Pentru grădinița din Sîngera, pentru zonele balneoclimaterice de la Vadul lui Vodă, la Stăuceni – iluminatul public, la Tohatin – reparația grădiniței, proiectări, gazificări.

Am avut un sondaj, realizat în luna martie anul trecut, am avut peste 22 de mii de participanți din suburbii, transportul este prima dintre ele. Evident că suntem în proces de procurare a unităților de transport. A fost contestată decizia luată, fiind câștigătoare compania MAZ. Eu sunt sigur în proporție de 99% că în octombrie vor fi la Chișinău. Lucrăm pe segmentul de dezvoltare a capitalei”, a declarat anterior Ceban.

Amintim că prioritățile oamenilor conform sondajului realizat în suburbii sunt: transport spre Chișinău (tur-retur), apeduct/canalizare, drum de acces spre suburbii, reparații în școli/grădinițe și reparația căminului cultural din localitate.

loading...

Comments are closed.