Alte știri

Arestări în toată Europa, în timp ce oamenii protestează împotriva restricțiilor COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

La această etapă a prezentului, lumea se împarte în cea care este sătulă de noul virus, se supune riscului încălcând restricțiile, și cea care protestează pentru a fi menținute restricțiile. Spre exemplu, chiar recent, Poliția de la Paris a arestat nouă persoane și a amendat încă aproximativ 160 de la începutul weekendului pentru o cină pe ascuns în restaurantele care au fost închise drept restricție împotriva răspândirii COVID-19, informează Hotnews.md

Duminică dimineața, oamenii legii parisieni au anunțat despre șapte arestări din toiul nopții în cadrul a două operațiuni în două localuri – un bar și un restaurant – și asta din cauză că li s-a refuzat să se supună ordinilor. Alții, mai cuminți, 58 la număr, s-au ales doar cu amenzi.

Cu o seară înainte, ei deja au arestat un proprietar de restaurant, unde au găsit 110 de clienți care luau cina pe ascuns. Toți au primit amenzi.

Se întâmplă la câteva zile de când însuși miniștrii din Guvern au fost suspectați că cinat în secret în restaurante, încâlcând regulile pe care tot ei le-au impus.

În prezent, în Franța sunt închise magazinele, cu excepția celor în care se vând produse esențiale pentru cetățeni. Sunt închise barurile și restaurantele. Este restricționată și deplasarea între orele 19:00 și 06:00.

Noile restricții au intrat în vigoare săptămâna trecută cu scopul de a stopa noua tulpină britanică de COVID-19 sau cel puțin astfel se încearcă să se scoată presiunea de pe medicii care se luptă continuu pentru viețile pacienților. Cazurile de infectare acolo rămân la o cifră ridicată.

Între timp, 20 de persoane au fost arestate în Finlanda sâmbătă, în timp ce protestau împotriva măsurilor de combatere a COVID-19. Aproximativ 300 de persoane au participat la protestul neautorizat de la Helsinki, asta în timp ce grupurile publice de peste șase persoane sunt interzise în prezent acolo. Arestările la fel au fost efectuate, pentru că nu se reacționa la ordinul poliției de a se dispersa.

Și totul în contextul în care Finlanda face față mai bine procesului de stopare a răspândirii COVID-19. Totuși creșterea ratei mortalității la jumătatea lunii februarie a determinat autoritățile să ia măsuri suplimentare, inclusiv cu închiderea restaurantelor.

Sute de oameni s-au adunat, de asemenea, sâmbătă în capitala daneză Copenhaga, pentru a protesta împotriva strategiei țării lor împotriva virusului și a introducerii unui pașaport COVID.

Lansat marți, „coronapas” este administrat persoanelor care au fost fie complet vaccinate, au fost testate pozitiv anterior de la două până la 12 săptămâni sau negativ în ultimele 72 de ore. Acestor cetățeni li se permite să intre în anumite centre comerciale, la saloane de înfrumusețare și să facă școala de șoferie.

Protestatarii – care s-au adunat în urma unui apel al grupului „Men in Black” – au mărșăluit într-un mod „relativ pașnic” pe străzi conform autorităților, înainte de a se aduna la Primărie.

Danemarca se află în izolare parțială de la sfârșitul lunii decembrie. Chiar dacă mai multe măsuri au fost ridicate din februarie, redeschiderea cvasi-generală este programată pentru 21 mai. A fost aleasă anume această dată, pentru că până atunci ar trebui să se încheie vaccinarea persoanelor de peste 50 de ani.

În Norvegia, unde Guvernul a impus restricții înainte de sărbătorile de Paște, pentru stoparea cazurilor cu tulpină britanică, aproximativ 200 de manifestanți au protestat sâmbătă în centrul capitalei Oslo împotriva măsurilor luate. Și-au ars măștile.

Proteste similare au avut loc și la Viena, Austria și în capitala României, București.

În schimb, la fel sâmbătă, în Germania au ieșit oamenii pentru a cere reguli mai stricte cu scopul de a reduce numărul de infectări cu COVID-19. A fost nevoie de protest în stradă pentru a motiva Guvernul să li se asigure condiții pentru a sta în carantină.

Citește și: Un oficial chinez recunoaște că vaccinurile produse de Beijing nu sunt eficiente. Declarațiile au fost rapid cenzurate

loading...

Comments are closed.