Alte știri

Arestată pentru că și-a traficat amica în scopul exploatării sexuale

Pinterest LinkedIn Tumblr

O femeie învinuită de traficarea unei tinere din Moldova în Milano, Italia, a fost plasată în arest pentru 30 de zile.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Preventiv, învinuita și-a racolat victima în vârstă de 20 de ani prin ademeniri, precum că i-ar fi găsit un loc de muncă ca îngrijitoare de bătrâni, pentru un salariu decent. Așa cum victima a fost crescută într-o familie social-vulnerabilă, într-un sat din raionul Cimișlia, aceasta a dat curs provocărilor.

La sosire în Milano, nu i-a fost acordat serviciul promis, iar după ce a fost lăsată fără surse de existență și situația a devenit critică, aceasta a fost exploatată sexual în scopuri comerciale.

Intențiile criminale au continuat și prin impunerea unei datorii  pentru victimă, în contul cumpărării de către învinuită a biletelor avia spre Italia.

După aproximativ jumătate de lună de exploatare sexuală, la insistența victimei, aceasta a fost lăsată să revină în Republica Moldova, unde a denunțat infracțiunea. Prin urmare, sub conducerea PCCOCS, recent învinuita a fost reținută de către angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției.

De menționat este faptul că învinuita cu vârsta de 30 de ani, originară din Chișinău, nu este la primul conflict cu legea penală, așa cum ea în 2011 a fost condamnată pentru același tip de infracțiune, cu stabilirea pedepsei cu închisoare. Datorită faptului că avea copii minori cu vârsta de până la 8 ani, executarea pedepsei a fost amânată, iar ulterior, la solicitarea Biroului de Probațiune, învinuita a fost liberată de ispășirea pedepsei.

Pentru educația „corectă” a copiilor, autoritatea națională competentă a dispus în 2017 plasarea copiilor condamnatei în Centrul de reabilitare socială, iar apoi în Gimnaziu-internat. Ulterior, în 2019, Direcția protecția drepturilor copilului a inițiat procesul de decădere a învinuitei din drepturile părintești.

Potrivit legii penale, traficul de ființe umane comis de către o persoană care anterior a mai comis astfel de fapte, este pasibil de pedeapsa cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
loading...

Comments are closed.