Arhitectul-șef al Chișinăului, Svetlana Dogotaru, reacționează la cercetările organelor competente: “Sunt sigură că va fi stabilit adevărul”

Svetlana Dogotaru, arhitectul-șef al municipiului Chișinău, a declarat că cercetarea din partea organelor competente se efectuează la solicitarea sa, în calitate de arhitect-șef.

“Acum 2 ani, am atenționat serviciile respective cu privire la acest caz, care are la bază înregistrarea frauduloasă a dreptului de superficie asupra terenului de către compania Eurostil”, a declarat Dogotaru.

“Tot atunci, am solicitat verificarea și în raport cu alte cazuri la alte companii cu privire la același subiect, înregistrarea dreptului de superficie. Pe toate cazurile înregistrate sunt pornite procese de radiere a drepturilor înscrise incorect”, a adăugat ea.

Dogotaru a precizat că a prezentat toate actele solicitate de anchetă și este sigură că va fi stabilit adevărul.

“În toate acțiunile mele am fost și sunt corectă”, a subliniat ea.

”Arhitectul-șef al mun. Chișinău și administratorii unei companii de construcție din capitală au ajuns în vizorul Centrului Național Anticorupție după ce au pus la cale o schemă prin care urmăreau scopul deposedării municipalității de un lot de teren. Este vorba despre un lot situat într-un cartier rezidențial din capitală cu suprafața de 0,43 ha, cu o valoare de circa 22 000 000 de lei.

Potrivit faptelor investigate, factorii de decizie ai companiei de construcție, în complicitate cu reprezentanții Primăriei mun. Chișinău, ai Agenției Servicii Publice, Departamentului ”Cadastru” au înregistrat un drept de proprietate (superficie) asupra terenului aferent construcției în lipsa deciziei Consiliului Municipal Chișinău și în baza unui contract de arendă expirat, iar temeiul înregistrării servind cererea arhitectului-șef al mun. Chișinău.

Ulterior, după obținerea dreptului înregistrat, în baza unor acte permisive expirate, agentul economic a înregistrat pe lotul de teren în cauză mai multe bunuri imobile.

Astăzi, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliile și birourile de serviciu ale arhitectului-șef al capitalei și agentului economic, de unde au fost ridicate documente relevante cauzei penale. Astfel, arhitectul orașului a fost recunoscut în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și urmează a fi cercetat în stare de libertate”, este comunicatul CNA.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share