Social

Arhitectul-şef și cele trei persoane, reţinute în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri din Ghidighici vor apărea astăzi în fața magistraților

Pinterest LinkedIn Tumblr

Arhitectul-şef al Primăriei comunei Ghidighici şi alte trei persoane care au fost reţinute acum două zile de ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA), urmează să compară astăzi în faţa instanţei. Procurorii anticorupţie vor cere mandate de arestare pe numele acestora, informează TV8.md

Arhitectul-şef al rimăriei Ghidighici şi trei beneficiari ai schemei de corupţie cu terenuri, au fost reţinuţi luni, 22 martie, pentru 72 de ore. Aceştia sunt bănuiţi de fapte de corupţie cercetate în 38 de cauze penale.

Amintim că, în dimineața zilei de luni, 22 martie, CNA a efectuat percheziții în cadrul primpriei Ghidighici. 23 de percheziţii au avut loc în birourile şi la domiciliile a opt funcționari, suspectați de corupere.

În urma percheziţiilor de azi, ofiţerii CNA au ridicat peste 300 de mii de lei de la unii bănuiţi, urmând să fie examinată provenienţa acestor bani şi dacă sunt rezultatul acţiunilor ilegale ce li se impută bănuiţilor.

Cei patru reținuți au fost escortați la CNA pentru audieri. Dacă vor fi găsite vinovați, acestea riscă până la 10 ani de închisoare, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă. Operaţiunea este în derulare.

Citește și: Trotuarul care leagă Parcul „Alunelul” cu str. I. Creangă este gata în proporție de 70 la sută

 

loading...

Comments are closed.