Armata Federației Ruse intenţionează să recruteze 420 000 de personal contractual până la sfârşitul anului 2023

Armata rusă intenţionează să recruteze 420 000 de angajaţi contractuali până la sfârşitul anului 2023, ceea ce va agrava probabil deficitul de forţă de muncă din afara domeniului apărării, transmite Ukrinform.

Declaraţia relevantă a fost făcută de Ministerul Apărării din Marea Britanie pe Twitter, făcând referire la cea mai recentă actualizare a Serviciului de Informaţii al Apărării, relatează un corespondent Ukrinform.

În data de 3 septembrie 2023, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dimitri Medvedev, a declarat că 280 000 de persoane au fost recrutate până în prezent. Cu toate acestea, aceste cifre nu pot fi verificate în mod independent.

Înrolarea în Rusia continuă să aibă efecte negative asupra forţei de muncă din industria sa. Institutul de politică economică Yegor Gaidar a constatat că deficitul de lucrători din industria Rusiei a atins un nou maxim de 42% pentru iulie 2023, ceea ce reprezintă o creştere de 7% faţă de aprilie 2023. Spre deosebire de eforturile de recrutare din alte părţi, în sectorul IT, Rusia a luat măsuri pentru a păstra forţa de muncă.

Acest lucru evidenţiază probabil lipsa deosebit de acută în acest sector, după ce aproximativ 100 000 de lucrători IT au părăsit Rusia în 2022.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share