Armata Națională ia măsuri sporite de protecție a militarilor în perioada caniculară: apă potabilă, dușuri și program de instruire adaptat

Conducerea Armatei Naționale a întreprins măsuri sporite de protecție a efectivului Armatei Naționale pentru perioada caniculară, informează Ministerul Apărării.

Potrivit comandantului Armatei Naționale, generalul de brigadă Eduard Ohladciuc, pe timp de caniculă programul de instruire al militarilor în termen și pe contract nu este întrerupt, dar se desfășoară în orele cu temperatura aerului moderată. „În urma avertizării meteo de cod galben de caniculă pe teritoriul țării, a fost luată decizia de protecție a efectivului.

Sergenții și soldații sunt asigurați cu apă potabilă în cantități nelimitate și au posibilitatea să facă dușuri răcoritoare, după efectuarea ședințelor practice în condiții de campanie sau a altor exerciții fizice. În zilele cu cod galben sau portocaliu de caniculă, soldații execută misiuni cu efort fizic redus. Totodată, schimbul turelor la posturile de gardă are loc mai frecvent decât în alte perioade ale anului”, a menționat generalul Ohladciuc.

Până în prezent, în rândurile efectivului în termen și pe contract al Armatei Naționale nu a fost înregistrat niciun caz de insolație sau de supraîncălzire.

Total
0
Shares
Total
0
Share