Alte știri

Arme făcute cu imprimante 3D și manuale de terorism, descoperite de poliția spaniolă pe insula Tenerife

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliția spaniolă a anunțat că a destructurat un atelier ilegal unde se produceau arme de foc cu ajutorul unor imprimante 3D, informează BBC.

În timpul percheziției asupra unui atelier din Sante de Cruz de Tenerife (Insulele Canare) au fost găsite două imprimante 3D, componente de arme de foc, o copie a unei puști de asalt, două tasere (dispozitive de electrocutare) și o macetă.

Poliția a anunțat că a mai găsit manuale privind activități de terorism și război de gherilă, precum și materiale despre supremația rasei albe.

Acesta a fost primul astfel de atelier descoperit în Spania.

Presupusul proprietar al atelierului a fost acuzat de posesie ilegală de arme și explozibili. Potrivit publicației El Pais, este vorba despre un spaniol care lucra ca administrator la un cămin de bătrâni de pe o insulă.

Într-un comunicat de presă, poliția spaniolă a anunțat că operațiunea a pornit când anchetatorii au aflat despre o persoană care încerca să vândă arme de foc și explozibili pe internet.

Investigația i-a dus pe polițiști în Tenerife și în momentul percheziției a fost găsită o imprimantă 3D aflată în funcțiune care tocmai termina de realizat un cadru de pușcă.

Printre materialele găsite se numără peste 30 de manuale despre fabricarea explozibililor artizanali sau despre cum se fabrică o armă de foc cu o imprimantă 3D.

Raidul a avut loc anul trecut, însă informațiile au fost făcute publice abia acum, odată cu dezvăluirea operațiunii.

Sursa: Digi24

loading...

Comments are closed.