Arnold Schwarzenegger, reţinut pe Aeroportul din Munchen. Care a fost motivul

Actorul şi fostul politician american Arnold Schwarzenegger a fost reţinut pentru scurt timp, miercuri, de vameşii germani pe Aeroportul din Munchen, întrucât nu declarase un ceas de lux valoros. Schwarzenegger, născut în Austria, a reuşit în cele din urmă să îşi continue călătoria, luându-și ceasul.

O procedură pentru fraudă fiscală a fost iniţiată împotriva lui Arnold Schwarzenegger, fost campion mondial la culturism şi actor în pelicule de acţiune, dar şi guvernator al statului California pentru două mandate. Potrivit autorităţilor vamale, Schwarzenegger nu a declarat un ceas de lux valoros la sosirea în München, deşi se pare că plănuia să-l lase în Uniunea Europeană.

Schwarzenegger călătorea spre Austria, pentru a participa la o licitaţie caritabilă în cadrul căreia intenţiona să vândă ceasul în beneficiul iniţiativelor climatice, a anunţat organizația Schwarzenegger Climate Initiative, pe care actorul a fondat-o. De asemenea, vedeta intenţiona să asiste la cursa de schi Hahnenkamm, care are loc în Alpii austrieci, scrie Agerpres.

„Dacă bunurile rămân în Uniunea Europeană, trebuie plătite taxe vamale pentru ele. Este valabil pentru toată lumea”’, a declarat purtătorul de cuvânt al vămii, adăugând că acest caz va ajunge la oficiul pentru amenzi din Augsburg.

Vedeta de film a acceptat la München să plătească taxe vamale pentru ceasul personal, a precizat organizația fondată de Schwarzenegger.

Total
0
Shares
Total
0
Share