Actual

Așa-zisul ministru de Externe al Transnistriei: ” Chișinăul ar trebui să recunoască ”de jure” independența Transnistriei”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Așa-zisul ministru de Externe al separatiștilor transnistreni, Vitali Ignatiev, acuză din nou Chișinăul că tărăgănează negocierile cu Tiraspolul și susține că ar trebui să fie recunoscută ”de jure” independența Transnistriei. Declarațiile sfidătoare au fost făcute la o emisiune de la postul TV controlat de Kremlin Rossia 24, scrie RIA Novosti.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Ignatiev le-a spus propagandiștilor că acordurile semnate anterior nu sunt respectate de către autoritățile de la Chișinău și s-a plâns că regiunea nu ar fi aprovizionată cu produse și medicamente.

”Cât despre soarta Transnistriei, partea moldovenească nu a făcut nici un pas către o reglementare pașnică civilizată. Procesul de negociere este acum în stadiu de degradare, acordurile la care s-a ajuns anterior nu sunt respectate… Adică astăzi suntem practic într-o stare de mecanism de dialog distrus tocmai la inițiativa Moldovei” a declarat Ignatiev.

El a adăugat că autoritățile de la Chișinău nu știu ce să facă în relațiile cu Transnistria, fiind orientate mai mult spre România.

”Moldova vrea să se integreze cât mai mult cu România și, aparent, avem o nouă realitate obiectivă care sugerează că este necesar să recunoaștem de jure ceea ce există deja de facto, și anume independența Transnistriei, care există de mai bine de 30 de ani” a conchis el.

De asemenea, Ignatiev a vorbit și despre intenția Chișinăului de a-și întări armata.

”Am o singură întrebare: împotriva cui se vor înarma ei? Evident, nu împotriva României, care este un partener strategic pentru ei. Nici măcar nu au un tratat de frontieră. Aceste state, de fapt, sunt deja în relații aliate, iar poliția este angajată în patrularea comună a zonei de frontieră” a spus Vitali Ignatiev.

Biroul de Reintegrare nu a reacționat deocamdată la declarațiile lui Ignatiev.

Interviul integral îl puteți urmări aici.

loading...

Comments are closed.