ASD anunță lansarea unei noi versiuni a platformei de achitare a vinietei

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” a lansat astăzi noua versiune a platformei de achitare a vinietei, un instrument esențial în procesul de digitalizare a serviciilor publice din Republica Moldova.

Această aplicație oferă o serie de beneficii semnificative, precum modernizare, eficientizare, transparență și interoperabilitate.

La evenimentul de lansare au participat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, secretarul de stat în domeniul infrastructurii drumurilor, Nicolai Mîndra, șeful Direcției Infrastructurii de Transport din cadrul MIDR, Radu Rogovei, directorul general al ASD, Sergiu Bejan, Dinu Țurcanu, consultant pentru digitalizare, împreună cu alți reprezentanți ai ASD.

Menționăm că, Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” a dezvoltat SI „e-Vinieta”, care conține totalitatea informației aferente gestiunii, evidenței și controlului vinietei. Astfel, la etapa inițială, unul din scopurile creării și implementării SI „e-Vinieta” este să faciliteze procesul de achitare a vinietei, asigurând confort contribuabilului.

Un alt scop de bază al sistemului, după lansarea în producție, este că va asigura crearea pentru organele abilitate cu funcție de control a instrumentelor necesare, pentru a monitoriza conformarea subiecților impunerii la cerințele prevăzute de legislația în vigoare.

La moment, SI „e-Vinieta” realizează următoarele funcționalități principale:

Reduce timpul necesar procesului de achitare a vinietei; Permite vizualizarea în timp real a informației privind valabilitatea vinietei;
Asigură accesul la istoricul vinietelor pentru utilizatori, prin crearea unui cont individual pe platforma vinieta.gov.md;
Generează rapoarte și informații statistice. Informăm că, Vinieta poate fi achitată la filialele și agențiile B.C. ,,MAIB S.A” (la terminalele de plată din gestiunea băncii MAIB serviciul „e-Vinieta” va fi indisponibil temporar).

De asemenea, Vinieta poate fi achitată la terminalele de plată (QIWI, PayNet, PayMaster și MMPS), la stațiile PECO-Petrom Moldova și online pe paginile web vinieta.gov.md sau evinieta.gov.md. În concluzie, SI „e-Vinieta” reprezintă la moment cea mai bună soluție, în vederea asigurării unui serviciu public calitativ, eficient și productiv, contribuind astfel, la îmbunătățirea calității prestărilor oferite cetățenilor.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share