Lifestyle

„Asistăm la o formă de egoism. Unii nu vor să aibă copii, dar au câini şi pisici care iau locul copiilor”, spune Papa de la Roma

Pinterest LinkedIn Tumblr

Papa Francisc a lăudat încă o dată meritele statutului de părinte şi ale adopţiei, miercuri, la audienţa generală de la Vatican.

”Astăzi, asistăm la o formă de egoism. Vedem că unii nu vor să aibă copii. Uneori au unul, şi atât, dar au câini şi pisici care iau locul copiilor. Poate vă face să râdeţi, dar este o realitate”, a spus papa la prima audienţă generală săptămânală din acest an.

Potrivit liderului de la Vatican, ”aceasta echivalează cu negarea paternităţii şi a maternităţii şi ne diminuează, ne ia umanitatea”. Astfel, ”civilizaţia îmbătrâneşte fără umanitate pentru că pierdem bogăţia paternităţii şi a maternităţii, iar patria este cea care are de suferit”, a adăugat suveranul pontif în faţa pelerinilor adunaţi în sala de audienţe Paul al VI-lea, citat de Agerpres.

Papa a îndemnat, de asemenea, cuplurile care nu pot avea copii ”să ia în considerare adopţia”.

”A avea un copil este întotdeauna un risc, dar există un risc mai mare de a nu avea unul, de a nega statutul de părinte”, a spus papa, făcând apel la credincioşi ”să nu le fie frică”’.

Jorge Mario Bergoglio a denunţat în repetate rânduri ”iarna demografică” şi scăderea ”dramatică” a natalităţii.

La finalul audienţei, papa Francisc a asistat la un număr de circ susţinut cu clovni, jongleri, dansatori şi muzicieni, într-o atmosferă festivă şi ciudată, contrastând cu solemnitatea de la Vatican.

loading...

Comments are closed.