Economic

Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova a celebrat 10 ani de activitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe data de 26 aprilie, Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova a celebrat 10 ani de activitate, relatează Telegraph.md

Pentru a reuși să se dezvolte, 37 mici producători s-au aliat Asociației Micilor Producători de Vinuri din Moldova, misiunea căreia este să reprezinte interesele micilor producători de vinuri, să implementeze proiecte de susținere a dezvoltării micilor producători și să organizeze programe de promovare comună.

Fondată în aprilie 2010, la inițiativa a 9 entuziaști, dintre care 5 producători de vinuri de boutique, Asociația Micilor Producătorilor de Vinuri din Moldova a reușit să demonstreze reușite remarcabile. Cei 37 mici producători de vinuri exploatează peste 360 hectare de viță-de-vie, produc anual peste 510 mii de sticle de vin, plasate pe piața locală și exportate în 17 state.

Aceste vinuri sunt apreciate cu peste 140 de medalii la concursuri internaționale și în sute de articole din presă străină și locală, în programe de calitate și de promovare implementate, și zeci de inițiative de lobby și advocacy. Acestea sunt doar câteva dintre rezultatele activității Asociației Micilor Producători de Vinuri din Moldova, care, pe 26 aprilie, a marcat zece ani de activitate.

Citește și: Ați știut unde crește sparanghelul moldovenesc? Iată ce spune un producător local

 

 

 

loading...

Comments are closed.