Alte știri

Asociația „Ștefan cel Mare și Sfânt”, prezentă la Mănăstirea Putna, cu ocazia împlinirii a 517 ani de la strămutarea marelui voievod

Pinterest LinkedIn Tumblr

O colaborare frumoasă, din inimă, devenită deja o tradiție, dintre Sfânta Mănăstire Putna și Asociația Ștefan cel Mare și Sfânt. Cu ocazia împlinirii a 517 ani, la 2 iulie, de la strămutarea slăvitului voievod Ştefan cel Mare la Mănăstirea Putna, la invitația Starețului Mănăstirii Putna, Arhimandritul Melchisedec Velnic, membrii Asociației Ștefan cel Mare şi Sfânt au participat la manifestări cultural-religioase dedicate acestui eveniment, scrie N4.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Dis-de-dimineață, membrii Asociației au mers la Sfânta Liturghie. După, a urmat o paradă militară de depunere de coroane la mormântul Sfântului Voievod.

În semn de recunoștință, Asociația Ștefan cel Mare și Sfânt și a conferit Ordinul Insigna de aur domnilor Constantin Cocoș, Ordinul Insigna de argint secretarului MAI, Sergiu Golovaci, și Ordinul Insigna de aur IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

(Andrei Batereanu, președintele A.O. „Ștefan cel Mare și Sfânt)

„Vreau să mulțumesc părintelui stareț pentru deschiderea pe care o are, deja, de ani de zile în raport cu noi, să-i mulțumesc că este duhovnicul Asociației și ne ghidează când suntem la cotituri”.

Spre final de vizită, cei de la Asociație au mers și la mănăstirea Voroneț, unde se află locul de veci al lui Daniil Sihastru. Asociația Ștefan cel Mare și Sfânt a decorat-o pe Maica Stareță Gabriela cu Insigna de Argint a Asociației.

loading...

Comments are closed.