Asociația „VICTORIA LEGALITĂȚII”, autorizată de AGEPI în domeniul gestiunii colective a drepturilor de autor

La data de 25 septembrie 2023, Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală a avizat o nouă organizație de gestiune colectivă a dreptului de autor, Asociația „VICTORIA LEGALITĂȚII”. Această asociație a fost fondată de mai mulți artiști emeriți ai poporului, printre care se numără compozitori, scriitori, textieri și producători de opere audiovizuale, sub conducerea cunoscutului Vasili Braga, directorul actual al Asociațiilor Companiilor din Industria Creativă (COR), informează unimedia.info

În era digitală, artiștii merită să fie recompensați corect și transparent pentru munca lor valoroasă. Asociația „VICTORIA LEGALITĂȚII” își propune să digitalizeze și să ofere transparență în procesele de recompensare a talentelor artistice din Moldova. Scopul acesteia este de a crea o platformă digitală care să permită autorilor sau titularilor de drepturi să-și revendice remunerația de autor într-un mod echitabil, onest și la timp. De asemenea, „VICTORIA LEGALITĂȚII” va furniza un instrumentar digital pentru monitorizarea valorificării operelor artiștilor.

Asociația își propune să reformeze integral domeniul gestiunii colective a dreptului de autor, având ca obiective principale inducerea transparenței în ceea ce privește colectarea și repartizarea remunerației autorilor, digitalizarea domeniului și revitalizarea relațiilor cu organizațiile de gestiune colectivă din marea internațională europeană. Printre alte obiective majore ale asociației se numără stimularea creșterii interesului societății față de domeniul proprietății intelectuale, în special a exercitării dreptului patrimonial asupra propriilor opere. Acest lucru va fi realizat prin implementarea unui mecanism clar, eficient și avansat, disponibil pentru toți, dezvoltarea unei infrastructuri digitale eficiente pentru prevenirea și combaterea fenomenelor contrafacerii, pirateriei și utilizării neautorizate a operelor, precum și promovarea și dezvoltarea continuă a unei culturi înalte în domeniul proprietății intelectuale.
”Asociația „VICTORIA LEGALITĂȚII” și-a lansat activitatea cu sprijinul direct al Asociației COR. Alăturați-vă nouă în această călătorie pentru a aduce un plus de valoare comunității artistice din țara noastră și pentru a sprijini inovația și transparența în industria creativă”, a declarat Vasili Braga.

Total
0
Shares
Total
0
Share