ASP a înregistrat Partidul Politic „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB)

Agenția Servicii Publice (ASP) a înregistrat Partidul Politic „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB), lansat recent la Chișinău. Anunțul a fost făcut de către președintele CUB, Igor Munteanu, scrie realitatea.md

Munteanu a specificat că, în prezent Coaliția pentru Unitate și Bunăstare există „ca partid politic cu toate actele în regulă”.

„Misiunea CUB este de a deveni un partid liberal, național, susținător dedicat al clasei antreprenoriale active din Republica Moldova, integrat în familia politică a liberalilor europeni (ALDE/RENEW), capabil să construiască unitate și bunăstare la nivelul standardelor de viață din Uniunea Europeană. Vom promova competența, bunul simț și onestitatea în politică, ingredientele necesare pentru afirmarea statului de drept, pluralismul politic și respectul pentru libertățile individuale. Vom combate ignoranța, incompetența și falsitatea. Împreună cu larga comunitate CUB vom revendica voința și prioritățile adevărate ale cetățenilor simpli, care-și doresc guvernări capabile să le rezolve problemele lor reale, nu pretențiile exclusiviste ori sectariste ale unor emanații ale întâmplărilor istorice. Ne vom asocia cu alți cetățeni liberi la fapte bune și vom promova meritocrația, oameni testați prin muncă și efort personal, personalități notorii, capabile să asigure semenilor lor un trai decent, sigur și virtuos. Ne asumăm misiunea de a planta semințele încrederii și unității într-un proiect al reîntregirii naționale, readucând pe agenda clasei politice interesul național, cauza publică – singurul etalon de legitimitate într-un sistem democratic.”, a scris Munteanu.

Precizăm că, inițial CUB a fost concepută drept o platformă civică, unde a adunat experți, analiști și alte categorii de persoane, pentru „a pune umărul la actul guvernării, după noi principii și valori”, însă recent această coaliție a fost transformată în partid politic.

La primul Congres al formațiunii, la 5 noiembrie curent, președinte a fost ale Igor Munteanu.

Total
0
Shares
Total
0
Share