Alte știri

ASP amintește adolescenților care împlinesc 16 ani despre necesitatea de a obține buletinul de identitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

În vederea asigurării cu acte de identitate a absolvenților cursului gimnazial ai instituțiilor de învățământ general din Republica Moldova în perioada ce precedă promovarea examenelor, Agenția Servicii Publice îndeamnă absolvenții, părinții acestora și persoanele care potrivit prevederilor legale sunt împuternicite să reprezinte minorii, precum și administrațiile direcţiilor de învăţământ şi ale instituţiilor de învăţământ general să întreprindă acțiuni în vederea obținerii de către absolvenți a buletinului de identitate al cetățeanului Republicii Moldova.

Conform prevederilor art.7 din Legea nr.273/1994 privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, cetăţenii Republicii Moldova cu domiciliul în Republica Moldova sunt obligați să deţină buletin de identitate de la vârsta de 16 ani.

Potrivit datelor din Registrul de stat al populației la 1 aprilie 2021, circa 45807 copii au împlinit sau vor împlini vârsta de 16 ani pe parcursul anului 2021.

Primul buletin de identitate al cetățeanului Republicii Moldova se eliberează în mod gratuit în termen de 30 de zile calendaristice.

În prezent, 219785 de cetățeni ai Republicii Moldova dețin buletine de identitate nevalabile.

ASP îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să-și verifice valabilitatea buletinului de identitate și, după caz, să solicite eliberarea acestuia în termene rezonabile.

loading...

Comments are closed.