Alte știri

Aspectele legislative ale turismului rural și impactul pandemiei asupra domeniului vor fi discutate pe platforma interparlamentară a CSI

Pinterest LinkedIn Tumblr

”Dezvoltarea turismului rural în statele CSI. Probleme și perspective” este tema mesei rotunde care va fi organizată mâine, 26 mai, în comun de comisiile permanente ale Adunării Interparlamentare a CSI (AIP CSI) pentru cultură, informație, turism și sport și pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie.

Din partea Parlamentului Republicii Moldova vor participa membrii delegației naționale la AIP CSI  Adrian Lebedinschi, președintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media; Radu Mudreac, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, și vicepreședintele acesteia Vladimir Bolea.

Scopul evenimentului este de a examina problemele și perspectivele dezvoltării turismului rural în spațiul CSI, aspectele legislative, impactul pandemiei asupra acestui domeniu de activitate, precum și de a efectua un schimb de informații și experiență în implementarea strategiilor și programelor de succes pentru dezvoltarea turismului rural.

Vor participa reprezentanți ai parlamentelor naționale, autorităților regionale și locale, precum și experți din CSI și alte organizații internaționale, instituții de învățământ superior și de cercetare.

Masa rotundă va fi precedată de Reuniunile celor două comisii  permanente ale AIP CSI, responsabile de organizarea evenimentului.

Comisia pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie va dezbate  proiectele de legi model privind cerealele, cu privire la regimul juridic al teritoriilor expuse contaminării radioactive, cu privire la siguranța mediului” (o ediție nouă), privind accesul la informații de mediu și alte proiecte. La Reuniunea Comisiei va participa Radu Mudreac.

Reuniunea Comisiei pentru cultură, informație, turism și sport va fi dedicată problemelor privind cooperarea țărilor membre ale Comunității Statelor Independente în domeniul dezvoltării digitale, elaborării unei noi redacții a Codului model de proprietate intelectuală pentru statele membre ale CSI și proiectelor de legi-model cu privire la sprijinul de stat al cinematografiei și cu privire la teatru și activități teatrale. Din partea Legislativului Moldovei la Reuniune vor participa, în regim de videoconferință, Adrian Lebedinschi și Vladimir Bolea.

Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente este constituită din Parlamentele a 10 țări membre ale CSI: Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Rusia, Tadjikistan, Ucraina, Uzbekistan.

loading...

Comments are closed.