Astăzi a avut loc cea de-a IV-a Sesiune a Comisiei Interguvernamentale moldo-ungare pentru cooperare economică

Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Andros Dorin, participă la reuniunea plenară a celei de-a IV-a Sesiuni a Comisiei Interguvernamentale moldo-ungare pentru cooperare economică.

În cadrul evenimentului, desfășurat în format on-line, oficialul și-a exprimat aprecierea și recunoștința pentru sprijinul Ungariei oferit de-a lungul anilor Republicii Moldova în domeniul agriculturii, precum și și-a exprimat disponibilitatea de a continua cooperarea moldo-ungară în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale.

„Am dori să promovăm cooperarea între instituțiile de învățământ din domeniul agriculturii, să promovăm în continuare schimbul de informații între instituțiile de cercetare din Ungaria și Republica Moldova, precum și cooperarea bilaterală în cadrul cercetărilor comune, în special în domeniul dezvoltării acvaculturii de apă dulce. De asemenea, ne propunem să dezvoltăm cooperarea în domeniul dezvoltării rurale, cu accent pe abordarea LEADER, precum și schimbul de experiență privind dezvoltarea localităților din zonele rurale”, a precizat Secretarul de Stat, Dorin Andros.

Totodată, oficialul MADRM a comunicat că domeniul mediului este unul intersectorial și ministerul realizează activ asumările sale privitor la elaborarea documentelor de politici în domeniu precum și armonizează legislația în domeniul la prevederile acquis-ului comunitar. În context, precizând că este importantă cooperarea în vederea evaluării impactului asupra mediului, managementului durabil al resurselor forestiere, dezvoltarea fondului cinegetic și dezvoltarea eco-turismului.

La capitolul cooperării în dezvoltarea regională, Dorin Andros și-a exprimat interesul pentru dezvoltarea domeniilor specifice, precum este cooperarea în domeniul planificării spațiale (schimbul de bune practici cu privire la planificarea spațială la nivel național, regional și local; metodologia de elaborare a programelor de dezvoltare teritorială; metodologia de elaborare a Planului de Amenajare a Teritoriului Național (PATN) și a Planurilor de Amenajare a Teritoriilor Regionale (PATR).

Citește și: Peste 600 de companii IT beneficiază de facilitățile oferite de Moldova IT Park

Total
0
Shares
 
Total
0
Share