Economic

Astăzi a fost prezentat raportul de audit realizat în perioada 2018-2019 la Direcția generală locativ-comunală şi amenajare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi a avul loc ședința Curții de Conturi,  în cadrul căreia a fost prezentat raportul de audit realizat în perioada 2018-2019 la Direcția generală locativ-comunală şi amenajare, transmite Telegraph.md

La ședință a participat și primarul capitalei, Ion Ceban.

„Am fost mirat să aud că este pentru prima dată când un primar al municipiului Chișinău a acceptat să participe la astfel de ședințe, lucru declarat de președintele Curții de Conturi, Marian Lupu.”, a afirmat primarul.

Potrivit Curții de Conturi, pe parcursul anilor, recomandările făcute în urma misiunilor de audit nu au fost luate în calcul de către primăria Chișinău, deși erau depistate mai multe încălcări în activitatea subdiviziunilor municipale.

În cadrul auditului de astăzi, la fel au fost depistate mai multe nereguli în activitatea Direcției generală locativ-comunală şi amenajare.

Primarul capitalei a declarat că încă în luna februarie, anul curent, a solicitat ca toate recomandările tuturor misiunilor de audit să fie luate în calcul, iar neregulile depistate să fie înlăturate.

Ion Ceban a afirmat  că va continua să solicite rapoarte de la unitățile structurale ale autorităților publice municipale cu privire la remedierea deficientelor constate de către misiunile de audit, iar dacă nu vor fi înlăturate încălcările, persoanele responsabile vor fi atrase la răspundere disciplinară.

Citește și: Cele 5 combinate de alimentație a școlilor din municipiul Chișinău vor fi supuse unui audit financiar

loading...

Comments are closed.