Astăzi au loc alegeri prezidențiale in Ucraina: Cine sunt candidații favoriți

Astazi au loc alegeri prezidențiale in Ucraina, Cine sunt candidații favoriți, petro poroshenko, vladimir zelenscki, iulia timoshenko, 

Astăzi în Ucraina are loc primul tur al alegerilor prezidenţiale, la urne fiind așteptați circa 35 000 000 de cetăţeni cu drept de vot. Secțiile de votare au fost deschise la 8:00 și se vor închide la 20:00.

În cursa electorală sunt înscriși 39 de candidați, iar potrivit presei de la Kiev, lungimea buletinului de vot este de aproape 1 metru de centimetri. Candidații au fost înscriși în buletinul de vot în ordine alfabetică, fără a fi numeroți.
 
Utimul sondaj realizat înainte de primul tur al scrutinului de duminică, arată că actorul Vladimir Zelenski, 41 de ani, conduce cu 20.9% în preferințele alegătorilor. Acesta este urmat la distanță de patru procente de președintele în exercițiu, Petro Poroșenko, cu 13.7% și liderul opoziției, fostul premier Iulia Timoșenko cu 9.7%.
 
În cazul în care niciunul dintre candidați nu obține 50% din voturi, se va organiza un al doilea tur de scrutin, pe 21 aprilie, pentru primii doi clasați.
alegeri prezidențiale in Ucraina, Cine sunt candidații favoriți, petro poroshenko, vladimir zelenscki, iulia timoshenko, 
Total
0
Shares
Total
0
Share