Alte știri

Astăzi, în IMSP SCR ”T. Moșneaga” a început rapelul cu vaccinul AstraZeneca

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, în IMSP SCR ”T. Moșneaga” a început rapelul cu vaccinul AstraZeneca. Acesta este administrat colaboratorilor spitalului. Amintim că până acum, în rândul lucrătorilor instituției nu au fost înregistrate reacții adverse periculoase pentru sănătate, provocate de vaccinul contra COVID – 19. Unii din colegi au manifestat o ușoară umflare sau înroșire la nivelul locului de administrare a injecției, febră (>38°C), senzație de oboseală, care a durat mai puțin de 24 de ore după administrare.

Astfel, în cadrul Săptămânii Europene a Imunizării, subliniem faptul că anul 2021, este perioada în care procesul de imunizare reprezintă o necesitate pentru viața și sănătatea oamenilor, în contextul pandemiei COVID-19. Totodată, această campanie va contribui la creșterea încrederii și a solidarității oamenilor față de vaccinarea împotriva noului tip de coronavirus. Procesul imunizării împotriva COVID-19 fiind unica soluție pentru oprirea pandemiei și salvarea vieților omenești.

Conform datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de la începutul campaniei de imunizare în țară s-au vaccinat peste 120 mii de oameni, preponderent, angajații din sistemul de sănătate, educație, forțelor de ordine, etc.

De mai bine de 200 de ani vaccinurile ne protejează împotriva bolilor care amenință viețile și ne împiedică dezvoltarea. Cu ajutorul acestora putem progresa astăzi fără boli precum variola și poliomielita, care au costat omenirea sute de milioane de vieți. Anual, imunizarea previne în jur de 2-3 milioane de decese.

loading...

Comments are closed.