Politic

Astăzi, la Bruxelles, au fost semnate acordurile în domeniul vamal, fiscal și al ocrotirii sănătății: programele Fiscalis, Customs și EU4Health

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primierul Republicii Moldova a semnat, astăzi, la Bruxelles, acorduri în domeniul vamal, fiscal și al ocrotirii sănătății: programele Fiscalis, Customs și EU4Health.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Programele Customs și Fiscalis au fost semnate de către premier și comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni. Acordul privind cooperarea în domeniul vamal va permite țării noastre să uniformizeze legislația și politicile în domeniu; să consolideze capacitățile administrative și în domeniul IT; să opereze sisteme electronice europene, dar și să implementeze inovații în domeniul politicii vamale.

Semnarea Programului UE Fiscalis va contribui la îmbunătățirea schimbului de informații fiscale și întărirea capacității administrative, va consolida abilitățile IT prin dezvoltarea și operarea sistemelor electronice.

În cadrul ceremoniei de semnare a Acordurilor, conducerea Guvernului a declarat că participarea la programele Uniunii Europene este o parte importantă a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Cel de-al treilea Acord UE-Moldova, semnat de vicepreședintele Comisiei Europene pentru promovarea modului european de viață, a fost Programul „UE pentru sănătate” (EU4Health). Programul are mai multe arii de intervenție, inclusiv consolidarea sistemului de sănătate și a angajaților acestuia, transformarea digitală și lupta împotriva cancerului.

Prin semnarea acestui acord, țara noastră va avea acces la Program pe poziții de egalitate cu statele membre ale UE.

loading...

Comments are closed.