Astăzi va avea loc o altă ședință în dosarul „Casa Modei”, după ce cauza a fost întoarsă la Judecătoria Ciocana în baza unui test COVID-19 fals

Astăzi are loc prima ședință de judecată după ce dosarul „Casa Modei” și al fostului sediu „Asito” a fost întors la Judecătoria Ciocana în baza unui test COVID-19 falsificat de avocații lui Platon. Cauza i-a revenit Judecătorului de instrucție Sergiu Ciobanu, iar ședința va începe la ora 09:30.

Avocații Societății Comerciale „Continental Business Invest” SRL – entitatea juridică căreia îi aparține Casa Modei, îndeamnă comunitatea juridică, arcul guvernamental și societatea civilă să urmărească evoluțiile cauzei penale. „Rugăm comunitatea de profil să atragă atenția asupra riscului înregistrării unor precedente periculoase în justiția R.Moldova. De asemenea, solicităm organelor abilitate să se expună pe marginea cazului și să intervină întru stoparea gravelor abateri de la lege. În caz contrar, R.Moldova are toate șansele să susțină cu brio un nou test al rușinii în fața Curții Europene pentru Drepturile Omului”.

La rândul lor, avocații lui Veaceslav Platon au afirmat în repetate rânduri că sediile aparțin clientului lor și ele trebuie să revină în posesia lui.

SC „Continental Business Invest” SRL a declarat printr-un comunicat de presă emis vineri, 2 iulie, 2021, că, în dat de 8 iunie 2021, Curtea de Apel „a interpretat legea în beneficiul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon și a admis recursul avocaților săi, cauza penală fiind întoarsă în instanța de fond, la un alt complet de judecată”. „Continental Business Invest” SRL consideră că hotărârea în cauză este una ilegală, având în vedere că deciziile judecătorilor de instrucție sunt de cele mai multe ori irevocabile. Un alt argument asupra căruia atrage atenția SC „Continental Business Invest”, este faptul că decizia Curții de Apel se sprijină, în fond, pe un test fals anti-Covid, prezentat instanței de către avocații lui Platon cu intenția de a-și argumenta absența la ședința de judecată.

BREAKING NEWS // Reacție oficială, după ce s-a aflat că avocații lui Platon au falsificat un test COVID-19

 

Total
0
Shares
Total
0
Share