Asteroidul “potențial periculos” 2024 CR9 se apropie de Pământ

Un asteroid numit 2024 CR9 se va apropia în curând de Pământ la o distanță relativ mică, dar sigură. Pe 11 iunie, mișcarea unui corp cosmic potențial periculos va avea loc în apropierea Pământului, a raportat proiectul Telescopului Virtual la Jet Propulsion Laboratory (JPL) al NASA, scrie Realitatea.md

Astronomii au atribuit asteroidului statutul de „potențial periculos” din cauza dimensiunii sale, care ajunge de la 350 până la 750 de metri, și a orbitei sale.

Oamenii de știință numesc periculoase obiectele care se pot apropia de Pământ la o distanță mai mică de 7.840 de kilometri sau al căror diametru depășește 140 de metri.

Potrivit organizației, asteroidul va atinge distanța minimă față de planetă, de 7,4 milioane de km, la două minute după miezul nopții de 11 iunie. Acesta nu va prezenta niciun risc pentru Pământ, deoarece se va deplasa de 19 ori mai departe decât Luna.

Pe 6 iunie, proiectul italian Virtual Telescope Project, care combină date de la telescoape puternice, a realizat imagini ale asteroidului 2024 CR9.

În imagine, obiectul spațial arată ca o săgeată albă pe fundalul stelelor strălucitoare, deoarece instrumentele au urmărit asteroidul în dinamică.

În momentul în care au fost realizate imaginile, corpul spațial se afla la o distanță de aproximativ 7,8 milioane de ani de Pământ și își continua apropierea lentă.

Asteroidul a fost descoperit la 15 februarie 2024 cu ajutorul sistemului de instrumente Pan-STARRS, situat în Hawaii, SUA.

Total
0
Shares
Total
0
Share