Alte știri

Atac armat asupra unui hotel din Mogadishu. Islamiștii au ucis cel puțin 17 persoane

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puţin 17 persoane au fost ucise duminică într-un atac asupra unui hotel din centrul capitalei somaleze. O maşină-capcană a explodat la intrarea în hotelul Afrik, în centrul capitalei Mogadishu, după care au urmat focuri de armă intense, potrivit unui reporter al DPA care se afla la faţa locului în momentul exploziei.

Numărul morţilor ar putea creşte, pe măsură ce forţele de securitate continuă să lupte împotriva militanţilor islamişti aflaţi în interiorul hotelului. Ofiţerul de poliţie Ali Hassan a declarat că există confuzie în interiorul şi în afara hotelului, în timp ce forţele de securitate fac eforturi pentru a pune capăt atacului, transmite Agerpres.

Forţele au salvat mulţi oameni, inclusiv generali de armată, iar până la 30 de persoane au fost duse la spital.

Se crede că cel puţin cinci militanţi sunt implicaţi în atac, iar unii dintre ei s-au aruncat în aer în interiorul hotelului.

Hotelul este frecventat de politicieni, lideri comunitari, jurnalişti, membri ai societăţii civile și oficiali guvernamentali.

Miliţia teroristă sunnită al-Shabaab a revendicat atacul într-un scurt comunicat şi a declarat la postul său de radio Andalus că luptători ai săi se află în interiorul hotelului.

Al-Shabaab comite în mod repetat atacuri în Somalia. Fundamentaliştii luptă de ani pentru supremaţie în ţara săracă din Cornul Africii şi controlează părţi mari din sud şi centru.

Pe 8 februarie, în Somalia sunt programate alegeri prezidenţiale.

loading...

Comments are closed.