Atac armat în SUA: Un adolescent de 17 ani a deschis focul într-o școală din statul Iowa

Cel puțin un copil a murit și alte cinci persoane au fost rănite după ce un adolescent în vârstă de 17 ani a deschis focul într-o școală din statul american Iowa. Studenții, panicați, încercau să fugă din încăperea în care s-a produs atacul. Potrivit presei internaționale, suspectul a fost rănit, iar ulterior a decedat. Incidentul a avut loc la Liceul Perry în prima zi a semestrului de primăvară.

Locul atacului a fost securizat. Prietenii agresorului sunt șocați de cele întâmplate. Tinerii spun că suspectul era o persoană bună și că nu s-au așteptat ca acesta să comită un astfel de atac.

„El a fost cel care l-a împușcat pe administratorul nostru și pe mai mulți studenți. Dar, totuși, el este doar un copil. El a fost o persoană bună. A fost alături de noi când am avut nevoie de el, și noi, la rândul nostru, am fost alături de el. Dar se pare că nu l-am susținut destul”, spune un fost coleg al atacatorului.

„Părinții lui veneau la școală și vorbeau cu administrația, dar nu făceau nimic concret. Ei stăteau și ascultau, dar nu întreprindeau nimic. Asta a fost ultima picătură. El era distrus și de aceea nu-l învinovățesc. Nu cred că trebuia să tragă din armă. Nu a meritat, chiar dacă a spus o grămadă de minciuni pe rețelele sociale și s-a comportat urât”, susține un alt tânăr.

Victimele atacului armat au fost transportate la spital, unde au primit îngrijiri medicale. Potrivit oamenilor legii, majoritatea victimelor sunt studenți, iar suspectul a acționat singur. Autoritățile au transmis condoleanțe celor îndurerați.

„Atacatorul a fost identificat ca fiind Dylan Butler, în vârstă de 17 ani, student la Liceul Perry. Butler era înarmat cu o pușcă de acțiune cu pompă și un pistol de calibru mic. Butler a făcut recent o serie de postări pe rețelele sociale. Autoritățile investighează aceste dovezi. Toate probele de până acum sugerează că Butler a acționat singur. Există șase victime, una dintre ele a decedat. Este vorba despre un elev de clasa a șasea la Perry Middle School. Ceilalți cinci sunt tratați în spitalele din zonă. Patru dintre supraviețuitori sunt studenți, iar al cincilea este un administrator școlar”, afirmă Mitch Mortvedt, director adjunct al Diviziei de Investigații Criminale din Iowa.

VOX: „Inimile noastre sunt rănite, iar rugăciunile sunt îndreptate spre comunitatea Perry. Acest lucru afectează tot ce ne este drag. Această tragedie a zguduit întregul stat. Vreau ca fiecare om din comunitatea noastră să știe că noi suntem alături. Este imposibil de înțeles cum putea să se întâmple una ca asta. Vom lucra neobosit pentru a afla răspunsurile care stau la baza acestei tragedii și vom preveni orice atac de acest gen.”

Atacul armat a fost raportat la ora locală 7 și 37 de minute. Menționăm că orașul Perry are aproape 8000 de locuitori și se află la aproximativ 64 de kilometri de capitala statului Iowa.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share