Alte știri

Atac cu rachete în Siria, soldat cu cel puţin şase morți. Pe cine acuză Damascul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puţin şase persoane au fost ucise în urma unui atac cu rachete asupra unor depozite de armament din vestul Siriei, care aparțin unor grupuri proiraniene, anunţă organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului, conform cotidianului Haaretz, preluat de Mediafax. Siria atribiue Israelului acest atac.

Mai multe rachete au căzut în cursul nopţii de joi spre vineri la periferia orăşelului Masyaf, situat în vestul Siriei. În atac au fost distruse depozite de muniţie, o unitate de fabricare a armamentului şi un centru de cercetare militară aparţinând unor grupuri proiraniene, a comunicat organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Cel puţin şase persoane au fost ucise în atac.

Israelul „a lansat o nouă agresiune cu rachete. Artileria antiaeriană siriană a contracarat rachetele inamice, incerceptându-le pe cele mai multe”, a comunicat Ministerul Apărării de la Damasc.

Israelul a comis frecvent, în ultimii ani, atacuri pe teritoriul Siriei, vizând trupe iraniene sau transporturi de armament destinate organizaţiei islamiste şiite Hezbollah.

Iranul a trimis trupe în Siria pentru a ajuta regimul Bashar Al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste. Pe teritoriul Siriei sunt şi militanţi ai mişcării Hezbollah.

loading...

Comments are closed.