Atac raider asupra CFM? Galbur: “O preluare cu lobbyiști aflați chiar la guvernare“

Dragoș Galbur, președintele PNM, crede că în spatele demisiei lui Oleg Tofilat de la conducerea CFM ar putea fi un grup de interese care planifică preluarea căilor ferate din țara noastră.

“Am avut și noi o rută normală de tren (Chișinău – Iași) și pe aceea au sistat-o astăzi.

În altă ordine de idei, cred că în spatele demisiei (de fapt demiterii) dlui Oleg Tofilat de la conducerea CFM se ascunde un atac raider a unor companii din străinătate asupra cailor ferate moldovenești. O preluare cu lobbyiști aflați chiar la guvernare. Potențial de business este. Încă mulți ani grânele (și nu doar) din Ucraina vor fi transportate prin Republica Moldova.

Eu nu sunt împotriva parteneriatului public – privat, în general, însă doar cu companiile cu capital local și nu când e vorba de obiectivele strategice ale statului”, a declarat Galbur.

Amintim că Oleg Tofilat și-a anunțat demisia din fruntea CFM, dar va ocupa fotoliul de conducere până la selectarea noului director.

Amintim că un asemenea atac este observat și la Aeroportul Internațional Chișinău, acolo unde se intenționează ca spațiile comerciale să fie transmise unei companii din Franța.

Total
0
Shares
Total
0
Share