Externe

Atac sinucigaș la Kabul. Bilanț șocant: Cel puțin 60 de morți și 140 de răniți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu doar câteva zile înainte de termenul la care evacuarea Afganistanului trebuia încheiată, evenimentele au luat o turnură dramatică. O serie de explozii care au avut loc joi în apropierea aeroportului din Kabul a blocat întreaga operațiune de evacuare. Evenimentele se desfășoară cu repeziciune, însă proporția dezastrului, în termen de victime umane, crește de la un minut la altul.

Numărul răniților este încă necunoscut. Printre victime se află femei și copii. Nimeni nu a revendicat încă atacurile.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atentatul de la aeroportul din Kabul, scrie BBC. Anunțul a fost făcut pe contul lor media de pe canalul Telegram.

Gruparea a arătat că un atacator sinucigaș – pe care l-au identificat – a detonat o vestă cu explozivi în mijlocul trupelor americane și al afganilor de la aeroport.

Și oficialii militari americani declaraseră că principalul suspect în cazul exploziilor este aripa locală a grupării Stat Islamic.

Forțele coaliției procedează la explozii controlate pe aeroport

Forțele coaliției au procedat la mai multe explozii controlate în interiorul aeroportului internațional Hamid Karzai, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al CENTCOM american, maiorul John Rigsbee.

La începutul acestei săptămâni, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, declara: „Dacă va fi nevoie de distrugerea unor echipamente de pe aeroportul internațional Hamid Karzai, atunci vom face acest lucru și vom face acest lucru în mod corespunzător”, dacă SUA și coaliția nu-și pot lua anumite echipamente.

Între timp, după ce au fost raportate alte explozii în apropiere de Kabul după atacul de joi, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a postat pe Twitter: „Astăzi, seara târziu, s-au auzit explozii în interiorul aeroportului din Kabul. Exploziile au fost efectuate de forțele americane pentru a le distruge echipamentele. Locuitorii din Kabul nu ar trebui să fie îngrijorați”.

General american: 12 militari morți. Cum a acționat atacatorul de la aeroport

Cel puțin 60 de civili afgani au fost uciși și 140 răniți în exploziile din zona aeroportului din Kabul, anunță BBC și WSJ, citând un oficial afgan din domeniul sănătății.

Cel puțin 10 militari americani și-au pierdut viața în urma exploziilor, scrie Reuters, citând un oficial de la Pentagon.

loading...

Comments are closed.