Alte știri

Atac terorist într-o moschee din capitala Afganistanului. 12 persoane au murit, inclusiv imamul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puțin 12 persoane au fost ucise într-o explozie în interiorul unei moschei din capitala afgană Kabul în timpul rugăciunilor de vineri. Ferdous Faramarz, purtătorul de cuvânt al poliției din Kabul, a declarat că imamul moscheii se numără printre cei 12 morți și cel puțin alte 15 persoane au fost rănite, potrivit Reuters.

Nu a existat nicio revendicare imediată a atacului. Insurgenții talibani au cerut o încetare a focului de trei zile pentru sărbătoarea Eid, care marchează sfârșitul lunii sfinte a postului Ramadanului.

Explozia a avut loc la mai puțin de o săptămână după ce o altă explozie la o școală a ucis 80 de oameni, majoritatea elevi din minoritatea musulmană șiită Hazara. Talibanii au denunțat acel atac și nimeni nu și-a asumat responsabilitatea. Oficialii americani cred că este posibil să fi fost opera unui grup militant rival precum Statul Islamic.

Violența, inclusiv atacurile asupra civililor, a crescut în Afganistan, chiar dacă Statele Unite au început o operațiune de retragere a tuturor trupelor rămase.

loading...

Comments are closed.