Actualitate

ATACUL RAIDER // Astăzi are loc o nouă ședință de judecată în dosarul celor două clădiri râvnite de Platon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi are loc o nouă ședință de judecată unde urmează să fie examinată situația celor două clădiri pe care vrea să și le atribuie controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Este vorba despre „Casa Modei” și fosta clădire ASITO, scrie Deschide.md

Magistratul Constantin Damaschin va examina contestația depusă de Platon, prin care cere anularea ordonanței Procurorului General – ordonanță ce îl împiedica pe controversatul om de afaceri să intre imediat în posesia celor două imobile.

Agenții economici care închiriază spații în cele două clădiri la fel așteaptă decizia judecătorilor pentru că astfel vor ști cui să achite plățile lunare pentru chirie. Or, Platon le-a trimis somații prin care îi obliga pe aceștia să achite plata pentru arendă în contul său sau al companiilor sale.

Săptămâna trecută, prima ședință programată a fost amânată din cauză că avocatul lui Platon a invocat autoizolarea în urma contactului cu o persoană infectată cu Covid. Astăzi la ora 14.00, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, este programată o nouă ședință.

Reprezentanții actualului proprietar al celor două imobile se declară încrezători că dacă nu vor reuși să-și câștige dreptatea în instanțele din R. Moldova atunci CEDO le va da dreptate.

Recent, Procuratura Generală anunța prin intermediul unui comunicat de presă că șeful instituției, Alexandr Stoianoglo a dispus anularea a 6 ordonanțe, emise anterior de PCCOCS, prin care două imobile din centrul Capitalei au fost recunoscute ca corpuri delicte și sechestrate în beneficiul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. Despre imobilele cu pricina s-a cunoscut în presă acum o lună când un businessman l-a acuzat pe Platon de atac raider.

Amintim că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a depus la Curtea Supremă de Justiție un recurs în anulare prin care solicită casarea încheierilor judecătorilor de instrucție care i-au permis lui Veaceslav Platon să intre în posesia acestor două imobile din centrul capitalei.

Recursul în anulare este motivat prin violarea, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dreptului de proprietate al SRL ”Continental Business Invest” și SRL ”SCM Development Mol” – încălcare, care, potrivit Procurorului General, în caz că nu va fi corectată, poate duce la condamnarea Republicii Moldova la CtEDO.

În această ordine de idei, Procurorul General menționează că erorile grave de drept, admise prin încheierile magistraților, nu pot fi corectate decât prin anularea lor.

Acțiunile Procurorului General survin ca urmare a examinării plângerilor depuse de Vladimir Russu, care reclama faptul deposedării ilegale de cele două imobile. Constatând interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual penale de către PCCOCS care a intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate, la 6 aprilie 2021, Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele emise anterior de procuratura specializată, restabilind drepturile și dispunând restituirea de către Veaceslav Platon a celor două imobile proprietarului Vladimir Russu.

loading...

Comments are closed.