Atentatul cu slănină: făptașul și-a recunoscut vina și a explicat de ce a procedat așa

În urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Rîșcani al DP mun.Chișinău, a fost reținut un bărbat de 36 de ani, originar din or. Florești, pentru comiterea unui huliganism.

Acesta, la data de 25 ianuarie, în jurul orei 19:00 din intenții hulihanice a aruncat câte un obiect confecționat artizanal, asemănător unui dispozitiv explozibil, care de fapt era o bucată de slănină. în incinta unei organizații de Creditare Nebancară și în incinta unui magazin de telefonie mobilă, ambele amplasate pe str. Kiev din sect. Râșcani. La fața locului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului și toate serviciile specializate, pentru stabilirea circumstanțelor.

În urma examinării  de către Secția Tehnico-Explozivă a CTC-EJ al IGP, s-a stabilit că obiectele sunt confecționat din produse alimentare și nu prezintă pericol.

Astfel, prin acțiunile lui, individul a sistat activitatea magazinului de telefonie mobilă și a organizației de creditare.

În cadrul audierilor bărbatul și-a recunoscut vinovăția comunicând că a recurs la așa gest din motiv că avea datorii la organizația de creditare iar magazinul de telefonie mobilă nu i-a oferit telefon în credit.

Bărbatul este documentat prin prisma art. 354 a Codului contravențional ,,Huliganism nu prea grav”, iar conform legislației acesta riscă o amendă de la 300 la 1 500 lei sau  muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 ore.

Citește și: FOTO // Droguri în valoarea de 300 MII lei, consficate de polițiștii din Cahul

 

Total
0
Shares
Total
0
Share