Social

Atenție: 5 lucruri interzise pentru femeile gravide! Pericol pentru făt

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sarcina este un moment minunat, dar delicat pentru o femeie. Iată care sunt cele mai grave greșeli, care constituie un pericol pentru făt. În plus, crește riscul de apariție a unor malformații congenitale.

1. Alcool și țigări
Acestea sunt total interzise din clipa în care ai aflat că ești însărcinată! Și aceasta pentru că alcoolul traversează placenta cu ușurință și, prin vasele de sânge din cordonul ombilical, ajunge foarte repede la făt, afectând dezvoltarea acestuia. Fumatul este nociv și pentru gravidă, și pentru făt, crescând riscul complicațiilor (avort spontan, travaliu prematur).
 
2. Saună și dușuri fierbinți
Apa fierbinte, precum și expunerea la aburi, constituie un pericol pentru făt, care va fi privat de un nivel bun de oxigen și expus riscului de apariție a unor malformații congenitale. Timpul petrecut în cadă nu trebuie să depășească 10 minute. Sauna este total contraindicată în timpul sarcinii.
 
3. Radiografii și anestezice
Controlul stomatologic este necesar a fi făcut în timpul sarcinii, dar trebuie anunțat medicul stomatolog de existența sarcinii, mai ales dacă aceasta este la început. Folosirea anestezicelor în timpul intervențiilor stomatologice, precum și a radiografiilor, necesită un plus de precauție.
 
4. Anumite alimente
În categoria alimentelor interzise viitoarelor mame se numără laptele nepasteurizat precum și derivatele din acesta (brânză Brie, Camembert, cu mucegaiuri, ricotta), ouăle neprelucrate termic, mezeluri crud-afumate, sosurile și maionezele ce au la bază ouăle crude, pește crud sau ton, halibut, pește spadă. Unele fructe, precum ananasul, strugurii sau rodia, pot produce balonări frecvente sau chiar contracții.
 
5. Medicamente
În sarcină, niciun medicament nu trebuie luat fără acordul medicului! O mulțime de antibiotice și antiinflamatoare pot duce la apariția malformațiilor fetale. Astfel că nici o banală aspirină sau paracetamol nu trebuie luate fără a avea permisiunea medicului ce urmărește sarcina.
loading...

Comments are closed.