Economic

ATENȚIE! Au apărut hoţi de Bitcoin

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circa 14% din totalul banilor virtuali au fost furaţi. În ultimii aproape 10 ani, hackerii au reuşit să fure Bitcoin şi altele monede virtuale asemănătoare în valoare de 1,2 miliarde de dolari, susţin specialiştii de la Autonomus Research.

În decembrie un serviciu care minează criptomonede anunţa că hackerii au reuşit să-i fure din portofelul digital 63 de milioane de dolari. Chiar şi tehnologia care permite crearea unor aşa-numite „contracte inteligente” este vulnerabilă. Clienţii Ethereum au pierdut, în 2016, 50 de milioane de dolari. A fost nevoie de un update realizat la timp pentru a-şi recupera banii.

Acea tehnologie blockchain – creată tocmai pentru a fi cea mai sigură, fără comisioane, fără control arată vulnerabilităţi mari. Iar asta ar trebui să-i pună pe gânduri inclusiv pe investitorii care caută să se arunce pe această piaţă, fără să cântărească pericolele la care se expun.

Chiar dacă a fost creată în urmă cu aproape 10 ani, tehnologia blockchain nu şi-a dezvoltat încă instrumente de apărare, este imatură. Funcţionează pe mii de platforme de criptare. Fiecare dintre ele expusă şi, cu cât mai multe, cu atât mai greu de descoperit şi apoi de intervenit acolo unde este cazul.

 

loading...

Comments are closed.