Alte știri

Atenție! Cum poate deveni un pericol instalaţia de aer condiţionat a maşinii tale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Instalaţiile de aer condiţionat sunt importante atât pentru confortul pasagerilor, cât şi pentru siguranţa acestora, deoarece un şofer care conduce având în habitaclu temperaturi ridicate este supus unui stres suplimentar, oboseşte mult mai repede şi atenţia îi este afectată. Ca orice sistem din autovehicul, instalaţia de aer condiţionat trebuie întreţinută şi puţini sunt şoferii care acordă atenţie acestei instalaţii de la maşina personală.

Întreţinerea duce la prelungirea duratei de viaţă a instalaţiei, funcţionarea în bune condiţii şi, nu în ultimul rând, trebuie eliminate cazurile când aceasta poate deveni un pericol pentru sănătatea pasagerilor.

”O instalaţie de aer condiţionat care nu este curăţată corespunzător, poate duce la agravarea unor probleme respiratorii, cum ar fi alergiile, astmul sau bronşita. Instalaţia de aer condiţionat are nevoie de iginizare, deoarece mediul închis din tubulatura de circulaţie a aerului permite uşor dezvoltarea bacterillor, a ciupercilor sau chiar a mucegaiului. În plus, tubulatura care conduce aerul până la filtrul de polen poate “înmagazina” resturi vegetale şi insecte moarte, care duc la apariţia unui miros deosebit de neplăcut în maşină sau chiar insuportabil”, explică expertul auto.

Pentru a preveni aceste lucruri deranjante pentru confortul dumneavoastră, pentru a eficientiza răcirea sau chiar pentru a elimina anumite pericole pentru sănătate este indicat să schimbati filtrul de polen cel puţin odată pe an. Pentru automobilele care au şi filtru carbon, se recomandă, de asemenea, schimbarea acestui filtru, chiar dacă acesta se află într-o stare bună şi nu este colmatat.

”Pe lângă inspectarea vizuală, e nevoie să verificaţi şi dacă nu există depuneri de resturi vegetale şi insecte moarte, care trebuie eliminate apoi cu mâna, dar există şi soluţii de curăţare a tubulaturii de aer din maşină”, punctează specialistul.

Există, de asemenea, soluţii care se găsesc în comerţ, care curăţă tubulatura de răcire a aerului condiţionat sub formă de spray. Tubul de spray are ataşat, de obicei, un furtun care permite inserarea în locuri greu accesibile.

loading...

Comments are closed.