Politic

ATENȚIE! Exploatarea imaginii copilului, în scop de promovare politică, ar putea fi interzisă prin lege în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Exploatarea imaginii copilului în scop de promovare politică ar putea fi interzisă prin lege. Comisia drepturile omului și relații interetnice a aprobat, în ședința de astăzi, coraportul la inițiativa legislativă de modificare și completare a Legii privind drepturile copilului și va propune plenului Parlamentului votarea acesteia, transmite Unimedia.

Proiectul aparține unui grup de deputați și a fost elaborat pentru a spori gradul de protecție a copilului împotriva violenței fizice și psihice.

Autorii mai propun ca minorii să nu poată fi constrânși să împărtășească o anumită opinie și ideologie politică, să adere la o anumită religie, contrar convingerilor sale. „Divulgarea identității copilului și prezentarea intenționată într-un context care să genereze milă și compasiune pot afecta interesul superior al copilului și anume dezvoltarea lui într-un mediu prietenos și de securitate. Acești copii devin vulnerabili la discriminare și stigmatizare”, menționează autorii proiectului.

Săptămâna trecută, Comisia mediu și dezvoltare regională a avizat inițiativa legislativă.

Dacă observăm prin știri, prin postări pe Facebook, sau prin alte surse, vedem că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, este unul din politicienii din Moldova care abuzează cel mai mult de imaginea copiilor pentru a-și crea o imagine politică pozitivă. Mai mult decât atât, copii au fost implicați și în diverse activități de partid, precum protestele stradale, totul în scopuri de PR.

loading...

Comments are closed.