Social

Atenție la ce mănânci: Aceste alimente provoacă moartea a 420.000 de persoane în fiecare an!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bacterii, virusuri, paraziţi şi substanţe chimice nocive: alimentele contaminate, o problemă sanitară şi socio-economică majoră care provoacă în fiecare an moartea a 420.000 de persoane la nivel mondial, se află în centrul unei conferinţe internaţionale inedite care a început la Addis Abeba, capitala Etiopiei, relatează The Telegraph.

„În prezent, este produsă suficientă hrană pentru toată lumea, însă, pe lângă faptul că este prost distribuită, o parte importantă a acestor alimente nu este sigură”, a declarat José Graziano Da Silva, directorul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), la deschiderea conferinţei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că una din zece persoane la nivel mondial se îmbolnăveşte după consumul de alimente contaminate, copiii cu vârsta sub cinci ani fiind cei mai afectaţi de această problemă. Potrivit OMS, consumul de alimente contaminate este cauza a peste 200 de boli, de la afecţiuni diareice la cancer.

„Însă miza este şi una socio-economică, deoarece bolile provocate de alimente solicită extrem de mult sistemele de sănătate şi aduc prejudicii economiilor naţionale, turismului şi comerţului”, afirmă OMS. 

Impactul financiar este de 95 de miliarde de dolari (83,5 miliarde de euro) pe an pentru economiile cu venituri mici şi medii. „Siguranţa alimentară este o chestiune de primă importanţă pentru întreaga lume, însă aici, în Africa, impactul acestui flagel este cel mai resimţit”, a afirmat preşedintele Comisiei Uniunii Africane, Moussa Faki, subliniind că o treime dintre victime sunt africane.

1,3 miliarde de tone de alimente sunt irosite în fiecare an, în timp ce 815 milioane de persoane sunt subnutrite.

copii africa, copii europa, familie

loading...

Comments are closed.