Social

Atenție, mămici: 5 proceduri interzise în timpul alăptării bebelușului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Foarte multe proaspete mămici se întreabă dacă pot merge la solar sau la saună când alăptează sau dacă îşi pot vopsi părul. Verificați mai jos ce nu este permis în timpul alăptării şi ce tratamente pot afecta bebeluşul.

Proceduri cosmetice de evitat în timpul alăptării:

1. Procedurile dermatologice estetice

Alăptarea exclude majoritatea tratamentelor dermatologice estetice: popularele injecţii cu acid hialuronic, mezoterapie, injectarea de toxină botulinică (de exemplu, în scopul de a reduce transpiraţia excesivă) sau tratamentele cu laser şi IPL. Nu se cunoaşte în ce mod aceste tratamente cosmetice afectează procesul de lactaţie.
 
2. Tratamentele cosmetice pentru o piele mai fermă pe piept
Perioada de alăptare exclude tratamentele care presupun utilizarea de produse cosmetice puternice sau dispozitive pentru reducerea vergeturilor (de ex. microdermoabraziune). Acest lucru poate avea un efect negativ asupra menţinerii alăptării.
 
3. Chirurgia plastică mamară
Nu sunt permise în perioada alăptării tratamentele chirurgicale la nivelul sânilor constând din aşa-numita concentraţie a fibrelor de colagen (în urma căreia pielea îşi recapăta supleţea, iar sânul – forma dinainte de sarcină). Intervenţia chirurgicală şi timpul necesar pentru convalescenţă împiedică alăptarea.
 
4. Tratamentele pentru slăbit
Sunt descurajate mai ales acele tratamente care folosesc produse de înaltă performanţă: vid, iluminare în infraroşu sau tratamente prin biostimulare cu laser. Nu există niciun studiu cu privire la folosirea acestor tratamente în timpul alăptării.
 
5. Suplimentele alimentare
Fără consultarea unui medic, nu luaţi suplimente alimentare. Comprimatele care îmbunătăţesc aspectul pielii sau a unghiilor conţin vitamine şi minerale care pătrund în laptele matern. S-ar putea întâmpla ca bebeluşul să le primească într-o cantitate mai mare decât are nevoie şi asta ar fi periculos pentru sănătatea sa. 
loading...

Comments are closed.