Social

Atenție maximă! Un medicament periculos pentru copii a fost retras din toate farmaciile din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Unul dintre cele mai solicitate siropuri de tuse pentru copii a fost retras din farmaciile și spitalele din Moldova. S-a întâmplat chiar la cererea producătorului francez, care a depistat că preparatul poate provoca probleme cardiace, notează Protv.md. Aceeași decizie a fost luată de toate statele europene unde era vândut medicamentul.

Alina Gudim, șefa secției de Farmacovigilență și Studii Clinice: „Se retrage Siropul Eurespal în urmă sesizării companiei din Franța, în urma unor experimente pe animale. Au niște efecte asupra conductibilității inimii. Nu vorbim de malformații“.
 
Un ordin al Agenției Naționale a Medicamentului din Moldova a fost emis în marți, 12 februarie, prin urmare transmis farmaciilor și spitalelor din țară. 
 
Celor care le-a fost prescris Eurespal le este recomandat să oprească tratamentul imediat, iar părinții care deseori le-au dat copiilor acest medicament ar trebui să meargă la medici pentru consultații. Problemele cardiace pot fi provocate anume de substanța activă a medicamentului, care se numește fensipirida.
sirop eurespal
loading...

Comments are closed.