Social

Atenție moldoveni: dacă achitați impozitul pe bunurile imobiliare până la 30 iunie, primiți 15% reducere!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cetățenii R. Moldova au început să primească acasă avizele de plată a impozitului pe imobil. Impozitul pe bunurile imobiliare poate fi achitat, integral sau în părți egale, nu mai târziu de 15 august și, respectiv, de 15 octombrie, iar pentru neachitarea se aplică penalitate de 0,0329 % pentru fiecare zi de întârziere.

Totodată, cetățenii care vor achita integral acest impozit până la data de 30 iunie vor beneficia de o reducere de 15% din suma impozitului calculat pentru anul curent.
 
Dacă nu veți achita impozitul pe bunurile imobiliare până la expirarea termenelor stabilite, obligația fiscală restantă va fi încasată, în mod forțat, prin intermediul executării silite, precum și cu aplicarea măsurilor de asigurare a stingerii obligației fiscale, cum ar fi suspendarea operațiunilor la conturile bancare, sechestrarea bunurilor etc.
 
Plățile pot fi efectuate plată direct la oficiile poștale, bancare, dar și prin serviciul guvernamental de plăți electronice www.mpay.gov.md sau prin https://servicii.fisc.md/fisaimobilului.aspx cu logările semnăturii digitale/mobile.
loading...

Comments are closed.