Social

Atenție! Nu mâncați acest aliment dacă luați antibiotice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu un gust dulce și o aromă îmbătătoare, ananasul este un desert nutritiv bogat în vitamina C. Enzima bromelaina, conținută în ananas, este utilizată în mod obișnuit în scopuri medicinale. Aceasta luptă împotriva inflamației din organism. Enzima încetinește, de asemenea, creșterea celulelor tumorale.

Medicamentele care conțin bromelaină sunt indicate ca tratament pentru artrită, dureri musculare, inflamație, colită ulcerativă și umflături după leziuni, scrie unica.md.

Dar dacă luați anumite medicamente, trebuie să fiți atenți cu privire la cantitatea de ananas pe care o consumați. Anumite medicamente pot interacționa cu enzima bromelaina care se conține în ananasul proaspăt. Când ananasul proaspăt este combinat cu aceste tipuri de medicamente, acesta poate crește cantitatea de medicament absorbită de organism.

Ananasul proaspăt nu trebuie combinat cu antibioticele precum amoxicilina sau tetraciclina. În acest caz, ar putea crește efectele secundare ale medicamentelor.

Bromelaina afectează, de asemenea, abilitățile organismului de coagulare a sângelui. Atunci când sunt combinate cu medicamente care încetinesc sau împiedică coagularea sângelui, cum ar fi medicamente anticoagulante sau antiplachetare, acestea pot crește semnificativ riscul apariției de vânătăi sau sângerări.

De asemenea, enzima bromelaina poate crește efectele medicamentelor sedative, cum ar fi anticonvulsivele, benzodiazepinele și alcoolul.

Femeile care sunt însărcinate ar trebui să evite să mănânce cantități mari de ananas. Se crede că bromelaina poate stimula contracțiile, potențial crescând riscul de avort spontan.

loading...

Comments are closed.