ATENȚIE // Persoanele care au introdus date false în cererea pentru compensații, vor fi obligați să întoarcă banii statului

Persoanele care au introdus date false sau eronate în cererea pentru compensații vor fi nevoite să întoarcă banii statului.

Despre acest lucru a atenționat Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, în cadrul unui club de presă, organizat de Școala de Jurnalism din Moldoba. Oficialul a menționat că în acest an s-au luat măsuri sporite anti-fraudă.

„Toți solicitanții care nu au declarat datele corecte vor fi obligați să îi întoarcă. Prin proces de judecată. Practic completarea cererii este un contract”, a declarat Buzu.

Totodată acesta a declarat și că mai puține persoane vor fi incluse în categoria de vulnerabilitate extremă și foarte mare, față de anul trecut.

„Prețul pentru gaz și energia electrică a scăzut, respectiv și categoria de vulnerabilitate a scăzut, astfel că în acest an mai puține familii au avut categoria extremă de vulnerabilitate”, punctează ministrul.

Total
0
Shares
Total
0
Share