Actual

ATENȚIE // Prețul călătoriei cu troleibuzul ar putea ajunge la ȘASE LEI

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță că joi, 12 mai, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC) urmează a fi propus și dezbătut proiectul privind ajustarea tarifelor la trasportul public. Conform proiectului, costul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul, în capitală ar urma să fie 6 lei, informează TV8.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Mâine este o nouă ședință a CMC, în cadrul acestei ședințe venim cu proiectul de ajustare a tarifelor la trasportul public. Atât eu cât și consilierii municipali își asumă deplin această decizie care pare a nu fi populară, dar la această etapă există un risc necesar pentru dezvoltarea trasportului public în Chișinău și evitarea ducerii în faliment a parcului de troleibuze”, a declarat Ion Ceban.

Edilul Capitalei susține că în contextul în care carburanții se scumpesc tot mai mult, iar prețul la energie la fel a crescut „aceste ajustări la tarife sunt inevitabile la această etapă”.

„Vreau să vă spun că prețul urmează a fi de 6 lei, însă costul real este de 7 lei și 40 de bani, iar pentru autobuz în raza orașului 19 lei, iar în raza municipiului și suburbii este de 28 de lei. Tichetul unic va fi pentru acele persoane care nu utilizează transportul public permanent și doar ocazional”, a relatat Ceban.

Ceban susține că municipalitatea „pune accent pe procurarea abonamentelor, iar pentru cei care călătoresc des cu troleibuzul sau autobuzul sau cel puțin de 2-3 ori pe zi , prețul pentru un bilet va ajunge să fie mai mic”.

Totodată, municipalitatea își propune să facă și abonamente unificate pentru ambele tipuri de vehicule, iar pensionarii și elevii din clasele primare să nu achite nimic.

„Cei 200 de mii de pensionari vor călători gratis, iar circa 40 de mii de elevi în clasele primare la fel vor călători gratis, precum și copii până la 7 ani”, a mai spus primarul capitalei.

loading...

Comments are closed.