Social

ATENȚIE șoferi! A fost dat startul operațiunii „Girofar”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, 16 decembrie, Inspectoratul Naţional de Patrulare a dat start operaţiunii „Girofar”. De la ora 10:00 până la 13:00, oamenii legii au monitorizat deplasarea maşinilor cu regim prioritar pe traseul Metro1-Metro 2( tur-retur pe străzile: str. Mihai Viteazul – bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt – bd. Dacia – str. Băcioii Noi).

Zeci de şoferi din capitală au fost traşi pe dreapta şi amendaţi de poliţişti, deoarece nu au acordat prioritate în trafic ambulanţei. În cadrul operaţiunii „Girofar” au fost întocmite 18 procese verbale pe motivul necedării trecerii autovehiculelor cu regim prioritar de circulaţie.

Scopul demarării operaţiunii „Girofar” este responsabilizarea şoferilor şi prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea Ambulanţei, Pompierilor şi Poliţiei. Conform Codului Contravenţional, conducătorii auto care nu acordă prioritate vehiculelor cu dispozitivele de semnalizare luminoasă şi sonoră în funcţiune pot primi amenzi de la 750 la 900 de lei cu aplicarea a patru puncte de penalizare.

IMSP Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească îndeamnă şoferii să fie mai prudenţi şi să se conformeze Regulamentului Circulaţiei Rutiere.

loading...

Comments are closed.