Social

ATENȚIE șoferi! De la 1 noiembrie se circulă cu farurile aprinse și vă pregătiți să schimbați anvelopele de iarnă

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 1 noiembrie – 31 martie șoferii vor fi obligați să circule cu farurile aprinse pe timp de zi. Aceasta este o măsură de precauție impusă de poliție, pentru a reduce riscul producerii accidentelor rutiere, scrie Zugo.MD

Potrivit oamenilor legii, vremea devine instabilă, cu precipitații și ceață, de aceea toți șoferii trebuie să se conformeze. Totodată, participanții la trafic sunt îndemnați să conducă prudent, să respecte distanța dintre automobile și să nu circule cu viteză excesivă.

Chiar și așa, Codul contravențional nu prevede amenzi în cazul în care prevederea este încălcată. Dacă polițiștii vor observa în trafic un șofer care nu respectă măsura, mașina va fi stopată, iar conducătorul auto va fi avertizat.

De asemenea, poliţiştii avertizează şoferii să își echipeze automobilele cu anvelope de iarnă. Chiar dacă legislația în vigoare nu condiționează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, trebuie să ne conformăm condițiilor meteo nefavorabile. Respectiv, atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, șoferii care vor circula cu anvelope necorespunzătoare se vor alege cu sancţiuni.

 

 

loading...

Comments are closed.