Atenție șoferi! Începe școala, fiți vigilenți la trecerile de pietoni

Cu începutul noului an școlar pe 1 septembrie, numărul copiilor și tinerilor care se îndreaptă spre școli și licee crește semnificativ în trafic. În această perioadă, devine esențial ca șoferii să acorde o atenție sporită și să respecte regulile de circulație, mai ales în apropierea trecerilor de pietoni.

Riscul de accidente în această perioadă este mai mare, având în vedere că mulți copii, în special cei mai mici, pot avea dificultăți în a aprecia corect distanțele și viteza mașinilor. Prin urmare, se impune o reducere a vitezei în zonele școlare și o atenție sporită în preajma trecerilor de pietoni, unde copiii își fac drumul către școală.

Pe lângă respectarea regulilor de circulație, șoferii sunt încurajați să fie răbdători și să acorde prioritate pietonilor care intenționează să traverseze strada. Este important să se țină cont că copiii pot avea comportamente imprevizibile în trafic și pot traversa strada fără să se asigure corespunzător.

În această perioadă aglomerată, responsabilitatea în trafic este esențială pentru a asigura siguranța copiilor și a tuturor participanților la trafic. O atitudine precaută, cu viteza redusă și atenția sporită la trecerile de pietoni, poate contribui semnificativ la prevenirea accidentelor și la protejarea celor mai vulnerabili participanți la trafic – copiii.

Îndemnăm toți șoferii să fie conștienți de importanța acestei perioade și să contribuie activ la asigurarea unui mediu sigur în trafic pentru toți.

Total
0
Shares
Total
0
Share