Economic

ATENȚIE! Un nou scenariu de escrocherie care are drept scop spargerea conturilor Web/Mobile-banking a deținătorilor de card

Pinterest LinkedIn Tumblr

Anul curent a apărut un nou scenariu de escrocherie care are drept scop spargerea conturilor Web/Mobile-banking a deținătorilor de card.

Deținătorii de carduri sunt telefonați prin intermediul aplicației Viber, și se prezintă ca fiind reprezentanți ai băncii și sub pretextul că s-a încercat spargerea contului, iar pentru a evita sustragerea mijloacelor bănești este necesar ca deținătorul cardului să comunice toate datele, pentru a fi securizat. Totodată escrocii acționează și prin intermediul anunțurilor ce sunt plasate de către cetățeni pe site-urile de comercializare a bunurilor si pe rețelele de socializare și se arată interesați de bunul propus spre comercializare și sub pretextul procurării/rezervării acestuia solicită date personale precum: numărul cardului, codul de securitate, parolele unice expediate prin SMS la numarul de telefon mobil al deținătorului de card, însă în realitate, datele sunt folosite în mod fraudulos, și anume, cu scopul accesării, de unde escrocul gestionează conturile bancare ale victimelor.

În cazul în care cineva a accesat contul dumneavoastră online, contul bancar sau a obţinut date despre cardul de credit sunaţi de îndată instituţia financiară astfel încât contul să fie închis cât mai curând posibil, în acest fel să fie evitată extragerea mijloacelor bănești.

În acest context Poliția Capitalei solicită cetățenilor pentru a nu fi victima escrocilor și să fiți deposedați de mijloacele bănești țineți cont: dacă a-ți fost contactat de persoane străine și se prezintă ca fiind angajați de la bancă nu aveți încredere, mai întâi verificați informația dacă cu adevărat ați fost contactat de angajații băncii respective și vi se cer datele bancare, dacă doriți de vinde careva bunuri prin intermediul relelor de socializare nu acceptați să fie efectuate tranzacțiile prin intermediul cardului bancar.

În caz că vi s-a întâmplat nu întârziați să apelați de urgență la cel mai apropit Inspectorat de Poliție sau prin intermediul serviciului unic 112.

loading...

Comments are closed.